Adana petek montajı firması olarak sektöründe üstünlüğünü kanıtlayan Ceylan Mühendislik; marka, model ve özellikleri fark etmeksizin tüm petek ve radyatör tiplerine yönelik hizmet verir. Adana kombi ve petek montajı firmaları içinden sıyrılmayı başararak ilk tercih hâline gelen Ceylan Mühendislik, lâyık olduğunuz kalite ve konforu en iyi fiyatlarla sunmayı ilke edinmiştir.
Adana Petek Montajı Nedir?
Isınma sisteminin önemli bir parçası durumunda olan peteklerin uygun yere monte edilmesi ve böylelikle duvara sabitlenmesi işlemine, petek montajı denir. Peteklerin sıcak suyu kullanarak ısı enerjisi üretmesi ve böylece ortam sıcaklığının istenen seviyeye gelmesi, her şeyden önce montajın doğru yapılmasına bağlıdır.
Doğru Petek Montajı Neden Önemli?
Isıtma sistemlerinin verimli bir şekilde çalışması ve enerji tasarrufu sağlamak, petek montajının düzgün gerçekleştirilmesiyle mümkündür. İyi yapılmış bir petek montajı; hızlı ısınma, arıza riskinin azaltılması, enerji tüketiminin minimize edilmesi ve daha düşük fatura gibi pek çok avantajı beraberinde getirir.
Öte yandan bu; peteklerin dayanıklılığını artırmak, kullanım ömrünün daha uzun olmasını sağlamak ve su damlatmasını engellemek açısından da oldukça mühimdir.
Tam tersi; yanlış petek montajı ise, hem bu avantajlardan mahrum kalmaya yol açar, hem de bizi büyük mâliyetlere katlanmak zorunda bırakabilir. O nedenle uzman bir firmadan profesyonel bir hizmet almak; petek performansını ve sağlığını riske atmamak gerekir.
Bu noktada ise Adana petek montajı firması olarak yönünüzü Ceylan İklimlendirme’ye çevirmek sizin için en isabetli tercih olacaktır. Uygun fiyatlandırma politikasını değişmeyen ‘tavizsiz kalite’ anlayışıyla buluşturmuş Ceylan Mühendislik, eviniz veya iş yeriniz için ihtiyaç duyduğunuz ısınma çözümlerinin her aşamasında yanınızdadır.
Adana Petek Montajı Nasıl Yapılır? Adana Petek Montajı Yöntemleri:
Özetle belirtmemiz gerekirse, petek montajı aşamaları şunlardan oluşur:
1. Öncelikle yerinde keşif ve inceleme çalışması yapılır.
2. Montaj işleminin gerçekleştirileceği alanın konumu ve büyüklüğü doğrultusunda, nereye monte edileceği kararlaştırılır. Genellikle petekleri dış duvarlara veya pencerelere yakın konumlandırmak tavsiye edilir. Zira bu, ısı kaybının azaltılmasında etkilidir.
3. Montaj yerleri doğrultusunda zeminden yüksekliği, sol ve sağda ne kadar boşluk olması gerektiği de tespit edilir. Bunlar, duvara yapılan işaretlemeler yardımıyla kesinleştirilerek herhangi bir sapma ve karışıklık olması önlenir.
4. Peteğin alt kenarından; askı sacı ekseni üzerinde, yukarı doğru genellikle 7.2cm (72 mm) ölçülür ve burası duvarın üstüne işaretlenir.
5. Üst olarak belirlenmiş yerde, alt köşebentte bulunan delikler, zemine dik olması ve eksen çizgisine değmesi şartıyla işaretlenir. duvara delinecek vida delikleri ayarlanırken, kenarın işaretlenen noktaya gelmesi önemlidir. Bu sırada askı köşebentti şablon gibi kullanılır.
6. Zemine paralel olmak koşulu ile, -radyatör çeşidi de göz önüne alınarak- ölçü alınır.
7. Bunu takiben, askı köşebentlerinin geleceği yerlere işaret konur, duvarda delinecek yerlere işaretleme yapılır. (Buraların açılması ve dübellerin bu deliklere yerleştirilmesi lâzımdır.)
8. İşaretlemeler bittikten sonra gerekli malzemeler hazırlanır. Örneğin; kelepçeler, bağlantı boruları, petek valfleri onlardan bazılarıdır.
9. Ardından bağlantılar kurulur ve suyun akış yönü dikkate alınarak boru montaj işlemi yerine getirilir.
10. Sonraki etapta sıra, peteği düzgün şekilde yerleştirmeye ve duvara sağlam tutunmasını sağlamaya gelir. Bu aşamada; askı köşebentinin geniş veya dar tarafı duvara oturtturulup montaj işlemi yerine getirilir.
11. Askı klipsleri de yuvalarına yerleştirilip radyatör köşebentti asılı duruma getirilerek paralel ve dik olması için su terazisiyle kontrol sağlanır.
12. Bu adımlar tamamlandığında firmamız, tesisatın sızdırmazlığını kontrol eder ve gereken diğer denetlemeleri yapıp her şeyin sorunsuz gerçekleştirildiğinden emin olur.
Adana Petek Montajı Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Petek montaj işleminde en ufak bir eksiklik ve ihmâle yer yoktur. Yapılacak bir hata, petek ve kombi tesisatına büyük zarar verebilir.
Bu doğrultuda Adana petek montaj firması olarak, söz konusu uygulamanın en önemli kurallarından bazılarını şöyle ifade edebiliriz:
1. Branşman boruları muhakkak 250mm-1500 mm aralığında olmalı, ayrıca dönüş branşman eğimleri uygun şekilde verilmeli.
2. Radyatör uzunluğunun 1.6 metreyi aştığı durumlarda, kombideki devir daim pompasının sirkülasyonuna ekstra hassasiyet gösterilmeli ve her iki yandan da çapraz bağlantı yapılmalı.
3. İçeride kalan havayı almak için, üst bağlantı kısmında mutlaka purjör bulunmalı.
4. Radyatörlerin hem girişine hem de çıkış kısımlarına kesinlikle vana yerleştirilmeli.
5. Eğer dökme dilimli petekler kullanılacak ise dilimler arasındaki mesafenin 6 mm olacağı ve konsollar buna göre ayarlanması gerektiği unutulmamalı.
6. Petek ile duvar arasının minimum 40mm mesafe olmasına önem verilmeli. Bir de zeminden yükseklik en az 70 milimetre olarak ayarlanmalı. Böylelikle hem yerden yüksekte, hem duvardan uzakta bulunması sağlanmalı.
7. Isıtıcılar üstten dönüş ve alttan gidiş olarak bağlanmamalı.
Siz de; Adana petek montajı firması Ceylan Mühendislik ile irtibata geçerek işi ehline bırakmanın ayrıcalığını yaşayabilir; hızlı, pratik, profesyonel bir hizmet dâhilinde peteklerinizi monte ettirip güvenle kullanmaya başlayabilirsiniz.
Böylece peteklerin boyutu ve sayısına göre en iyi fiyatı bizden alabilir; peteklerinizi yenilemek veya ilk defa petek taktırmak istiyorsanız, bu süreci zahmetsiz bir şekilde atlatabilirsiniz.